Friday 18 July 2014

Makeup no-nos


  Multe dintre noi facem alegeri gresite cand vine vorba de machiaj. O sa va prezint cateva dintre aceste greseli si cum le putem corecta. Ideea acestui articol mi-a venit zilele trecute cand am vazut pe strada o doamna cu un contur negru la buze. Nu credeam ca o sa mai vad vreodata pe cineva care sa aleaga o nuanta atat de inchisa pentru conturul buzelor - dar iata ca aceasta greseala inca se mai face. Conturul buzelor trebuie ales cu o nunata mai inchisa sau mai deschisa decat culoarea naturala a buzelor. 
  Cand doriti sa cumparati un nou fond de ten nu il probati niciodata pe mana. Puneti o cantitate mica pe linia barbiei si  mergeti cu oglinda intr-un loc cu lumina naturala. 
  Nu aplicati niciodata machiaj pe un ten deschidratat sau uscat! E important sa exfoliem tenul odata pe saptamana si sa il hidratam. Fondul de ten se aplica intotdeauna dupa demachiere, tonifiere si aplicarea unei creme hidratante. Astfel evitati efectul de descuamare a pielii.
  Aplicarea pudrei bronzante - cred ca aceasta este cea mai des intalnita greseala. Bonzer-ul nu trebuie aplicat pe toata fata. Cand folositi perle bronzante, pudra bronzanta sau orice tip de bronzer sa va ganditi la zonele unde ne prinde cel mai repede soarele: pometi, partea superioara a fruntii, nas. Si in cazul in care optati pentru acest look sa nu uitati de zona gatului. 
  Ca tot suntem la partea de aplicat in exces, ar trebui sa avem grija si cata mascara folosim ca sa nu obtinem efectul de gene de paianjen. Acestea sunt acceptate doar pentru sedintele foto! 
  Conturarea excesiva a sprancenelor este si ea de evitat. Secretul pentru otinerea unor sprancene frumos conturate este alegerea corecta a culorii si mult, mult blending. Aceeasi regula se aplica si in cazul pudrei (daca nu aveti un ten gras aplicati pudra doar pe zona T). 
  Nu stiu din ce motiv  foarte multe din femeile care se machiaza sar peste aplicarea blush-ului. Si tocmai acesta da nota de final si ofera stralucire tenului. 
  Si inchei cu  cel mai mare no-no din lista : prea mult fard in general....mult fard la ochi, multa pudra, mult bronzer, un ruj rosu, mult blush, multa mascara si putin sclipici aruncat peste toate. Consider ca avem dreptul si obligatia sa mergem direct la acea persoana si sa ii explicam cum sta treaba cu machiajul (daca nu o cunoasteti personal nu luati in seama seama parerea de mai sus :)))) 
 




  
  

2 comments: