Wednesday 1 October 2014

Masajul facial

   

  Pielea noastra are nevoie de o ingrijire speciala in anotimpul rece, perioada in care frigul si vantul usuca tenul. De aceea m-am gandit ca e momentul perfect pentru un articol despre beneficiile masajului facial. Prin masaj in tesuturi are loc un aflux puternic de sange, este stimulata hranirea acestora, precum si activitatea glandelor sebacee.
  Masajul facial nu se rezuma doar la masajul fetei ci si la gat, decolteu si pielea capului. Inaintea masajului trebuie neaparat efectuata curatarea pielii cu produse demachiante specifice tipului de ten. Dupa o demachiere corespunzatoare urmeaza tonifierea si executarea masajului.

  Tehnicile de masaj sunt similare cu cele folosite pentru masajul corporal pentru tonificarea musculara si imbunatatirea circulatiei sanguine, tehnici care tin cont de sistemul limfatic si de muschii mimicii. Prin miscari speciale (de netezire, energice, de vibratie, pianotat, framantat, ciupit, arpegiu, frictionat etc), pielea este revitalizata , hidratata si isi recapata fermitatea.  Masajul facial are efect de lifting, calmeaza pielea, ofera elasticitate, intareste musculatura fetei si previne si reduce ridurile. Totodata stimuleaza fibrele de colagen si elastina din tesut, stimuleaza terminatiile nervoase de la nivelul pielii, oxigeneaza celulele si are efect detoxifiant.
  Pe langa toate aceste beneficii, masajul facial ajuta si la decongestionarea sinusurilor si ameliorarea migrenelor.



  In perioada toamna-iarna, eu optez pentru masaj cu ulei de nuca presat la rece (facut de parintii prietenului meu) si ulei de masline, masaj pe care il execut cu religiozitate in fiecare dimineata. 


 Realizat de un specialist, masajul facial nu este doar o metoda de relaxare ci si un mod de a arata tinere, de a avea un ten hidratat, tonic, cu mai putine riduri.


No comments:

Post a Comment