Wednesday 28 May 2014

Hidratarea tenului



  Un ten hidratat este un ten sanatos! Deshidratarea pielii poate aparea la toate tipurile de ten. Aceasta poate sa fie profunda sau superficiala. Hranirea si hidratarea pielii o fac stralucitoare, catifelata si neteda si ajuta la activarea procesului de regenerare celulara. 
  Pentru a avea un ten sanatos nu trebuie sa "uitam" niciodata sa facem demachierea si tonifierea in fiecare dimineata si seara. Este la fel de important sa folosim produsele adecvate tipului nostru de ten. Spre exemplu: pentru un ten gras cautati produse care controleaza secretia de sebuum si care au calitati anti-bacteriene; pentru un ten uscat sunt indicate produsele hidratante ( laptele demachiant), produse care contin ulei de masline, acid hialuronic, glicerina etc; pentru un ten mixt se pot folosi fie doua produse de curatare-unul pentru zona T si altul pentru restul fetei- fie optati pentru geluri. 
  Una dintre metodele de hidratare a pielii este masajul manual. Acesta se poate realiza in cadrul unei sedinte cosmetice, dar se poate face si acasa. Prin masajul facial se activeaza circulatia sangelui, iar substantele nutritive sunt aduse spre straturile superficiale ale pielii.
  A doua metoda este de absorbire a substantelor in straturile profunde ale pielii. Inainte de a hidrata tenul se efectueaza demachierea, tonifierea si exfolierea pielii - aceasta din urma doar odata pe saptamana . Toate acestea pregatesc tenul pentru patrunderea substantelor hidratante (creme de masaj, seruri, masti).
  Am lasat pentru sfarsitul articolului cel mai important sfat: consumati cat mai multa apa!!! Daca sunteti ca mine si nu va place foarte mult apa, incercati sa beti cat mai multe lichide, sa mancati multe fructe si legume si sa aveti o dieta echilibrata.  
  Spor la hidratare  :) 
  

No comments:

Post a Comment