Tuesday 17 June 2014

Summer makeup trends


  A venit timpul sa discutam si despre tendintele in materie de machiaj din aceasta vara.
  Sper incantarea mea, trendul de baza ramane "no makeup makeup", care evidentiaza frumusetea naturala, clasica. Asta nu inseamna ca nu ne mai machiem si suntem in trend. Putine persoane sunt atat de norocoase incat sa aiba o piele perfecta si sa nu aiba nevoie decat de o crema de protectie solara si balsam de buze. Urmam pasii unui machiaj normal  dar ne axam pe evidentierea lucrurilor pozitive, pe corectarea micile probleme, pe highlight and contouring si pe ingrijirea tenului.



 
  Si de la trendul meu preferat trecem la unul care, pe mine personal, nu ma incanta. Nu am fost niciodata fan nuante de mov, decat atunci cand vin la pachet cu levantica pe care pot sa o pun intr-o vaza. Dar fiecare cu preferintele lui. Deci, movul, lila, culoarea levanticii sunt din nou in trend.



  De la neon la coral, tonurile de oranj sunt la moda vara aceasta. Rujurile portocalii nu sunt pentru toata lumea si necesita o oarecare indrazneala din partea noastra, dar zic ca merita incercate cel putin odata. Important este sa nimeriti nuanta potrivita tipului de ten: pentru un ten deschis mergeti pe nuante puternice de portocaliu, pentru un ten mediu merg orice nuante (norocoaselor), pentru un ten masliniu cautati nuante de portocaliu cu subtonuri aurii. 




  Am ajuns la alt trend care e pe gustul meu: tusul. Puteti schimba modul de aplicare al tusului, tendintele fiind foarte versatile: de la o linie subtire, puteti merge catre desene grafice pe pleoapa, la linii groase, alungite, la aplicarea doar pe colturile externe, sau in cele interne. In concluzie, cam tot ce va trece prin cap. Avantajul este dat de creativitatea fiecaruia. Dezavantaj- faptul ca ai nevoie de o mana stabila, dar cu putina practica se rezolva. 






 Urmatorul trend este reprezentat de nuantele de albastru marin, trend prezent si in 2013. Nuantele albastre pentru pleoape le puteti folosi fie ca si tus, fie pe toata pleoapa. Puteti pleca de la  un look cuminte si sa ajungeti la lucruri extravagante, in functie de preferintele fiecaruia. 




  Si cine poate refuza o pereche de gene false?! Vara aceasta se recomanda aplicarea lor atat pe genele superioare cat si pe cele inferioare, specific perioadei anilor '60. Daca e prea mult pentru voi, sau daca nu suportati genele false, puteti incerca sa le taiati in jumatate si sa le aplicati doar pe jumatatea exterioara a ochiului. Genele false mereu fac diferenta in cadrul unui machiaj. 




  In materie de sprancene se poarta in continuare look-ul schoolboy brows. Pentru cine nu are sprancene stufoase nu e o problema - oricum aratam mai bine cu ce ne-a inzestrat mama natura- iar daca chiar vrem sa incercam un astfel de look putem opta pentru conturarea sprancenelor, lucru pe care eu sunt obligata sa il fac zilnic datorita unor defectiuni tehnice :)) . Iar daca sunteti posesoarele unor sprancene dese, tot ce e nevoie sa faceti e sa le periati si sa le fixati cu un gel special pentru sprancene. 



  Ultimul trend in machiajul vara 2014 este albul - fie aplicat ca si eyeliner, fie pe toata pleoapa. Din nou, totul se bazeaza pe preferintele personale. Daca acesta culoare nu te avantajeaza poti sa folosesti un creion alb pe conjunctiva ochiului si astfel creezi impresia de ochi mai mare. 




  Nu uitati sa va distrati,sa va jucati cu fardurile, sa experimentati, sa adaptati trendurile la ceea ce va place si ceea ce vi se potriveste si nu in ultimul rand, sa va bucurati de vara! :)
  P.S.: beti cat mai multa apa si folositi zilnic crema de protectie solara!!!

2 comments:

  1. Urasc movul in toata splendoarea lui la ochi si genele sti deja ca le ador

    ReplyDelete
    Replies
    1. :)) incearca si restul trend-urilor! posibil sa mai gasesti ceva ce iti e pe plac ;)

      Delete